Papers

We helpen je graag kennis te ontwikkelen en willen je graag inspireren op het gebied van toekomstgericht organiseren en strategisch leiderschap. Dat kan uiteraard door een masterclass te volgen bij de FPSM Academy, maar als je daar nog niet aan toe bent kun je vanaf deze pagina een aantal papers downloaden.

Met onze papers maken we duidelijk hoe we tegen bepaalde vraagstukken aankijken die van belang zijn bij toekomstgericht organiseren. Alle papers zijn opgesteld vanuit een aantal heldere principes en uitgangspunten, die we aan het begin van elke paper toelichten.

Het downloaden van papers is gratis. Wel vragen we je om een emailadres waar we de paper naar toe kunnen sturen. Op dat adres ontvang je over enige tijd nog een mail, ter opvolging van wat je hebt bestudeerd. Dat is ook de enige vervolgmail die we je sturen. We sturen je geen ongevraagde nieuwsbrieven of ander commercieel materiaal.

Hou deze pagina in de gaten. In de loop van de tijd zal het aantal papers toe kunnen nemen.

Bedrijfspresentatie FPSM

FPSM is gericht op de versterking van de toekomstgerichtheid van organisaties. Wil je meer weten over FPSM, waarom we die focus hebben en wat we kunnen betekenen voor leiders en hun organisaties? Ben je benieuwd naar onze visie en aanpak en hoe we ons positioneren ten opzichte advies-, opleidings- en coachingsbureaus?

Download PDF

Strategische vooruitgang

Voor elke organisatie is het boeken van vooruitgang cruciaal. Bij veel organisaties wordt die vooruitgang gebaseerd op operationele resultaten. Maar boek je met je organisatie ook strategische vooruitgang? Hoe stel je dat vast, hoe weet je dat en hoe maak je dat bespreekbaar? Wat kan FPSM daarbij betekenen?

Download PDF

Fit-For-the-Future

Fit-For-the-Future is een pragmatische FPSM aanpak voor het maken en bijstellen van strategische keuzes en het uitstippelen van een nieuwe koers voor je organisatie. Het is in verschillende opzichten een unieke aanpak, waarbij onder andere strategische leiderschapsontwikkeling en organisatieontwikkeling hand in hand gaan. Maar hoe ziet zo’n traject eruit en wat levert het op?

Download PDF

Waarom een methodiek voor toekomstgericht organiseren?

Strategisch management wordt als vakgebied veel toegepast bij het maken van toekomstplannen voor organisaties. Maar de modellen en theorieën die daaruit zijn voortgekomen passen niet goed in dit VUCA tijdperk. Maar waarom eigenlijk niet en waarom is een methodiek dan wel een goede benadering voor leiders om te werken aan het toekomstig succes van hun organisatie?

Download PDF

Introductie Straleno Methodiek

De Straleno Methodiek behelst een krachtige benadering en aanpak voor het versterken van de toekomstgerichtheid van organisaties. Wil je meer weten over de Straleno Methodiek, waarvoor die is bedoeld, uit welke onderdelen de methodiek bestaat en wil je inzicht krijgen in hoe die onderdelen met elkaar samenhangen?

Download PDF