FPSM Academy

De FPSM Academy ontwikkelt en verzorgt kennismakingsbijeenkomsten en masterclasses voor leiders die de toekomstgerichtheid van hun organisatie willen versterken en willen bijdragen aan toekomstig succes.

Aanbod

Kennismakingsbijeenkomsten

Kennismakingsbijeenkomst FPSM Academy en de Straleno Methodiek

Maak kennis met FPSM en met de Straleno Methodiek. Leg nieuwe contacten en laat je inspireren door onze aanpak en informeren over wat we voor jou als leidinggevende, professional of toezichthouder kunnen betekenen.

Lees meer

Masterclasses

Strategisch leiderschap in onstuimige tijden

Leidinggevenden en bestuurders, zoals directieleden, ondernemers en divisiemanagers, die verantwoordelijk zijn voor het maken en uitvoeren van plannen die moeten zorgen voor toekomstig succes.

Lees meer

Toezicht houden op toekomstbestendigheid

Toezichthouders, zoals commissarissen, die toezicht moeten houden op de toekomstbestendigheid van hun organisatie en als sparringpartner voor hun bestuurders moeten kunnen functioneren bij het maken en uitvoeren van plannen om de toekomstbestendigheid te versterken.

Lees meer

De Straleno Methodiek voor professionals

Professionals, zoals in- en externe adviseurs, stafmedewerkers en bestuurssecretarissen, die vaak met leidinggevenden meedenken over een plan van aanpak voor het maken van toekomstplannen en meewerken aan het opstellen en uitvoeren daarvan.

Lees meer

Waarom de FPSM Academy?

Opleidingen en masterclasses op het gebied van strategisch leiderschap en strategisch management kun je volgen bij diverse business schools en post academische opleidingsinstituten. Wat de masterclasses van FPSM bijzonder maakt is dat we niet alleen vernieuwende theorieën aanreiken, maar dat we focussen op de vraag hoe je die kunt toepassen in je eigen organisatie. Bij de FPSM Academy leer je op een verfrissende manier naar je organisatie te kijken én op een vernieuwende manier strategische keuzes te maken en door te voeren in je organisatie, waarbij je bovendien leert werken met pragmatische managementtools en technieken.

Uniek door de Straleno Methodiek

Wat de masterclasses van de FPSM Academy uniek maakt is dat ze zijn gebaseerd op de Straleno Methodiek, een zeer innovatieve, pragmatische en hedendaagse manier voor het maken van strategische keuzes in organisaties, met het oogmerk om de toekomstbestendigheid daarvan te versterken. Door het volgen van een masterclass versterk je competenties op het gebied van strategisch leiderschap en wordt je minimaal een veel betere gesprekspartner op het gebied van strategische managementvraagstukken.

Gemeenschappelijke bron en taal

Doordat steeds dezelfde Straleno Methodiek aan de basis ligt van de verschillende masterclasses, leren leidinggevenden, toezichthouder en professionals met dezelfde terminologie werken tijdens de verschillende masterclasses. Dat vereenvoudigt naderhand de onderlinge samenwerking aanzienlijk als je in je organisatie gaat werken aan het versterken van de toekomstbestendigheid. Gemeenschappelijk taal is daarbij cruciaal.

Leiderschapsontwikkeling en organisatieontwikkeling

Wij geloven dat leiderschapsontwikkeling en organisatieontwikkeling hand in hand gaan. Anders gezegd, als leiders zich op dit het gebied van strategisch leiderschap ontwikkelen, ontstaan betere strategische keuzes in organisaties die bovendien gemakkelijker worden doorgevoerd. Dat komt de toekomstbestendigheid van organisaties absoluut ten goede. Je investering in een masterclass bij de FPSM Academy is niet alleen een investering in jezelf, maar zeker ook in je organisatie.

Ervaren kerndocent

De masterclasses van de FPSM Academy hebben Norbert Greveling als kerndocent. Als docent in het vakgebied strategisch management heeft Norbert veel ervaring opgedaan bij onder ander de Business School Nederland, in binnen- en buitenlandse MBA- en DBA-opleidingen. In zijn loopbaan heeft hij verschillende leiderschapsrollen vervuld. Hij heeft in diverse sectoren als professional/adviseur gewerkt, maar hij heeft ook jarenlange ervaring als bestuurder/leidinggevende en als toezichthouder. Bovendien is Norbert geruime tijd ondernemer en auteur van een aantal managementboeken. Hij is oprichter van FPSM en ontwikkelaar van de Straleno Methodiek.