Aan de slag

Heb je het boek Strategisch managen in turbulente tijden, leren je organisatie toekomstbestendig te maken al eens bestudeerd en wil je aan de slag met de figuren/afbeeldingen die je daarin hebt gezien? Of wil je aan de slag met de canvassen uit dat boek, die overigens ook onderdeel uitmaken van de Straleno tools? Op deze pagina kun je ze downloaden.

Figuren/afbeeldingen uit het boek

Hieronder tref je een aantal afbeeldingen aan uit het hiervoor genoemde boek. Je kunt ze gebruiken tijdens besprekingen met collega’s, maar je kunt ze uiteraard ook gebruiken als werkdocument. De knoppenkast zien we af en toe bij organisaties ergens aan de muur hangen, al dan niet ingevuld. Dat kan natuurlijk ook.

Figuur 1: De knoppenkast van leiders
Figuur 2: Gezondheisscorelijst
Figuur 3: Aantrekkelijkheidsscorelijst

Tip: als je de figuren gebruikt in een presentatie, vergeet dan s.v.p. niet de bron daarbij te vermelden.

Canvassen strategisch managen

Als je aan de slag wilt met canvassen, is het zelf maken daarvan een behoorlijke drempel. Om je daarbij te helpen kun je hier een Excel spreadsheet downloaden met daarin alle canvassen. Bij elk strategisch aandachtsgebied kun je zelf de kenmerken/keuzes over de bouwstenen invullen. Dat is niet alleen van belang om de keuzes over de verschillende aandachtsgebieden uit je organisatie bespreekbaar te maken, maar ook leuk om te doen. Het gaat je ongetwijfeld nieuwe inzichten en inspiratie opleveren.

Download canvassen spreadsheet

Tip: Bestudeer eerst het tabblad Introductie, voordat je naar de andere tabbladen gaat.